Társastánc – Cha-cha-cha

A latin életöröm tánca.

A csacsacsa (vagy angolul cha-cha-cha) az 1950-es években alakult ki, és kubai zenészek játszották a tánctermekben és mulatókban. Annyira népszerű lett, hogy kitört a chacha-láz, és az amerikai kontinensen mindenhol táncolták. Az elnevezés a táncosok sasszéját utánozza, ami a tánclépések egyik legtipikusabb eleme. A csacsacsa zenéje általában autentikus kubai zene, de nagyon sok popzenei ritmusra is táncolható, köztük a legújabb latino slágerekre is.

Mi is az a csacsacsa? 

A csacsacsa, más néven chacha, afro-kubai eredetű tánc, amelyet az ötvenes években Enrique Jorrín kubai zenekarvezető “talált fel” úgy, hogy lassabban játszotta a salsát, és mivel a lépései egyszerűbbek voltak a mambónál és a salsánál, óriási sikere lett a táncos közönség körében – először Kubában, Mexikóban, majd Amerikában is.

A csacsacsa hármas alaplépése – a sasszélépés – követi a zene ritmusát, és innen lehet felismerni, hogy nem salsát, mambót vagy éppen sont hallunk. A versenytáncban elsőként a csacsacsát táncolják, és rengeteg változatos, játékos és könnyed figura tartozik hozzá. A salsa és a latin táncok mellett a táncos bulikban is hallhatod, és táncolhatsz a csacsacsára. 

Ha szeretnéd megtanulni ezt a táncstílust, jelentkezz be hozzám a Táncvarázs – Rólad szól tanfolyamára.